Hello

Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 martie 2011

Set "Primavara cu narcise galbene" VANDUT


Odă narciselor
de William Wordsworth


Singur ca un nor am hoinărit,
Care se-nalţă peste văi şi dealuri,
Când deodată o mulţime am zărit:
O oaste de-aurii narcise-n valuri.
Chiar lângă lac şi dincolo de nori,
De nici credeai că nu sunt decât flori.
Etern, ca soarele ce ne zâmbeşte
Din Calea Laptelui străluminând,
Se-avântă-n zare voiniceşte,
Pe malul unui golf trecând.
Narcise mii văzut-am deodat,
În dans vioi, înaripat.
Până şi undele dansau, dar ele
Se întreceau cu valurile grele.

Mai vesel n-ar putea să fie
Poetul, într-o altă companie.
Priveam şi iar priveam şi mă gândeam
Că-i mai frumos decât eu socoteam.
Când pe divan voi sta întins,
Trândav sau gânditor, de visuri prins,
Aceste amintiri îmi vor cânta
Ce fericită este solitudinea.





Dupa cum se poate vedea,iubesc enorm florile!Am o gradina in care primavara ma rasfata narcise galbene simple,batute sau buchet,narcise albe simple,batute,buchet sau pitice,lalele,ghiocei,liliac...Asa ca,am decis sa realizez o colectie de bijuterii in ton cu primavara!
Acest set ,cu narcise galbene,e primul din colectia "Flori si culori de primavara"!
Este format din colier,cercei si inel!Am cautat sa redau cat mai fidel,dar,in acelasi timp cat mai artistic,floarea de narcisa!Fiecare floare este din satin galben,cu corola din seed galben de 2 mm si miez din perla aurie de sticla de 8 mm si are diametrul de 45 mm.Fiecare petala are si cate o margica aurie de 4 mm.Lantul colierului este realizat din seed galben de 2 mm,perle galben-mat de 6 mm si floricele galbene.Inchizatoarea este de tip toogle floare din aur tibetan.Lungimea totala a colierului este de 63 cm.
Cerceii au tortite placate cu aur si zale aurii.
Inelul este format dintr-o narcisa prinsa pe o baza reglabila filigranata placata cu argint!
Pret:92 lei

marți, 15 martie 2011

Colier "Negru" VANDUT


Negru
de George Bacovia
Carbonizate flori, noian de negru...
Sicrie negre, arse, de metal,
Vestminte funerare de mangal,
Negru profund, noian de negru...
Vibrau scantei de vis... noian de negru,
Carbonizat, amorul fumega-
Parfum de pene arse, si ploua...
Negru, numai noian de negru...


Un colier din diferite materiale,cu un numitor comun:toate sunt negre!Pt ca anul acesta sunt in trend bijuteriile din piele,am creat un colier-zgarda din piele neagra din impletitura in 5,pe care serpuiesc margele de nisip negru sidefat de 2 mm si biconice negre de 4 mm,in partea de jos se unduieste un rand de seed negru de 2 mm cu perle negre de sticla de 4 mm ,cristale biconice negre de 4 mm si multifatetate de 6 mm,iar pandantivul este o frunza neagra filigranata pe care sta un trandafir negru din organza si un fluture swarovsky placat cu argint.Accesoriile metalice sunt argintate sau placate cu platina,doar lantul este din aluminiu,argintiu.Lungimea totala a colierului este de 42 de cm,din care 29 de cm impletitura din piele si 13 cm de lant,cu posibilitatea de a-l micsora dupa dorinta!Inchizatoarea este de tip carabina,iar pandantivul are inaltimea de 5 cm si latimea maxima de 4,5 cm.
O bijuterie metafora,in trend si elegant .

vineri, 11 martie 2011

Set colier si cercei New Alcatraz

Inchisoarea Alcatraz este una dintre cele mai populare atractii turistice existente si izvor de inspiratie pentru numeroase carti si filme.
Faima se datoreaza atat datorita detinutilor (nume sonore din lumea interlopa) cat si securitatii sale, motiv pentru care a si fost poreclita "The Rock".
Intre anii '30 si pana in anii '60, Alcatraz a fost cea mai sigura inchisoare a Americii si "popasul final" pentru cei mai periculosi infractori ai SUA. Astazi este un loc al contradictiilor, care, desi are un trecut sumbru, reprezinta totusi o
atractie de necontestat pentru miile de turisti care o viziteaza anual.

Alcatraz a luat fiinta ca inchisoare atunci cand guvernul federal a dorit sa demonstreze opiniei publice ca este extrem de categoric si puternic in fata crimei.
Oficial, nimeni nu a reusit sa evadeze din "The Rock", desi in dreptul numelor a cinci detinuti este mentionat: "disparut, probabil inecat".
S-a creat un adevarat mit in legatura cu imposibilitatea evadarii din acest loc,dar,statisticile oficiale arata ca au existat detinuti care au decis sa nu astepte sa fie transferati. In 29 de ani (1934-1963), cat a functionat inchisoarea,
38 de oameni (inclusiv doi care au incercat sa scape de doua ori) au fost implicati in 14 tentative separate de evadare. 23 de
evadati au fost prinsi, sase au fost impuscati si ucisi in timpul evadarii si doi s-au inecat.
Ca au existat evadari reusite sau nu,acest loc exercita o adevarata fascinatie si ramane unul dintre cele mai vizitate locuri.


Mi se intampla adesea ca,auzind o melodie,vazand un film sau citind o carte,sa vizualizez mental o bijuterie si,de cele mai multe ori,pun in practica acea idee.
Asa s-a intamplat si cu acest colier,care s-a nascut in urma vizionarii unui documentar despre celebra inchisoare.Am "vazut" apele reci,asa ca am ales culoarea bleu,am ales o piatra bleu pe care am incatusat-o cu sarma gun metal crosetata in jurul ei- o fortareata rece,grea si dura-,perlele cele f mari sunt si ele imbracate in sarma gun metal,-simbolizand sufletele captive in Alcatraz si lipsite de posibilitatea de a se elibera-...O frumusete rece,dar,eleganta si distinsa!
Colierul este de tip princess, realizat din sfere de howlit turcoaz de 12 mm,howlit turcoaz dreptunghiular de 14/8 mm,perle de sticla bleu de 12 mm "imbracate" in sarma gun-metal si un pandant XXL,de 60x40 mm,bleu degrade,"imbracat" si el in sarma gun metal.Accesorii metalice (zale,ace cu bucla si cu cap,inchizatoare carabina,tortite cercei tija cu bila))bronz antichizat iar sarma folosita pt a croseta lantul care tine captive perlele si piatra este gun metal.Pe pandantiv mai este si o inima din cristale multifatetate de 6 mm bleu prinsa pe un cerc crosetat din aceeasi sarma gun metal,inima care,in viziunea mea,reprezinta frumusetea acelui loc,cea care atrage ca un magnet.


Cercei din sfere si dreptunghiuri de howlit turcoaz.



Un set elegant,care poate fi purtat oricand,atat la tinute pretentioase cat si la tinute de zi.Lungimea desfasurata a colierului este de 48 de cm.
Lungime totala cercei:68 mm.

luni, 7 martie 2011

"Din Bucovina,cu dragoste!" set etno-vintage

Bucovina este un spatiu in care traditiile populare romanesti si-au pastrat puritatea. Chiar si aerul e unul mai curat aici, fiind una dintre zonele cele mai impadurite ale tarii. Regiunea pastreaza amprenta civilizatiei austro-ungare ca urmare a includerii ei in Imperiul Habsburgic in 1775. Geografic, Bucovina se intinde de la Vatra Dornei, Campulung, Gura Humorului, la Suceava, Radauti, pana la Cernauti, in actuala Ucraina.




Cu gandul la frumoasele noastre traditii,obiceiuri si costume populare,am realizat un set etno-vintage,format din colier, bratara si cercei.Acest tip de colier are denumirea populara de "zgardana".Piesele sunt realizate dintr-un brau vintage f frumos,pe marginile de sus am cusut dantela creata din voal negru,iar marginile laterale sunt dublate cu panglica de organza pt a nu se destrama.Zalele,lantul si tortitele cerceilor sunt din bronz,inchizatorile bratarii sunt din sarma de cupru realizate manual,iar inchizatorile colierului sunt cuprate,de tip carabina!Colierul are si un pandantiv asortat,cu marginile crosetate cu fir PNA negru si cu o farfurioara vintage din lemn in mijloc.Colierul are 34 de cm cu posibilitatea de a-l prelungi cu inca 4 cm,pandantivul are 45x45 mm,bratara are 18,5 cm cu posibilitatea de a o prelungi cu inca 5 cm iar cerceii au inaltimea de 4 cm fara tortite,6,5 cm cu tortite si latimea de 4 cm.Latimea colierului si a bratarii este de 6,5 cm.Cerceii  nu sunt inclusi in pret,ei fiind cadou pt cea care va achizitiona setul.O intoarcere la vechi,frumos si traditie veritabila!
Pret:57 lei