Hello

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 iulie 2013

Set "Trandafir de camp"- Vandut

La cerere,se poate reface putin diferit!

Poate ca stiti,poate ati uitat,poate nu v-a interesat in mod deosebit,dar avem si noi sapte embleme nationale!E drept ca se vorbeste rar despre ele...Iata-le!
1.Floarea nationala-Macesul (alaturi de bujor si floarea-de-colt)
2.Animalul national-Rasul
3.Pasarea nationala-Pelicanul alb
4.Palaria nationala-Clopul
5.Dansul national-Calusul
6.Instrumentul national-Buciumul(tulnicul)
7.Copacul national-Stejarul

Macesul ,caruia i se mai spune si "trandafir de camp",m-a cucerit prin finetea florilor si prin delicatetea culorilor.
In traditia noastra populara, macesul este una dintre principalele arme impotriva strigoilor, fie ca este folosit ca tepusa pentru a le strapunge inima, fie ca sunt puse crengi de maces la poarta, la usa grajdului sau la fereastra, pentru ca sa nu poata veni strigoaicele sa ia laptele vacilor sau chiar pe al proaspetelor mame. Si nu este de mirare, pentru ca daca nimeresti intr-o tufa de maces spinos primavara, cand e acoperita de minunatele si atat de parfumatele flori albe sau roz, sau toamna, cand e incarcata de fructele micute de un rubiniu atat de atragator, cu greu vei mai scapa fara sa-ti rupi hainele si sa nu te ranesti in spinii puternici si arcuiti sub forma de carlig.



Cu gandul la maces ca floare ce-mi place dar si ca simbol national,cu gandul la "Gradina Maicii Domnului",am realizat un set care incearca sa le imbine pe amandoua:
Colierul-baza,aminteste de cerul senin iar pe colier,pe langa florile de maces,se odihnesc si lacramioare,si boabe de maces,si flori galbene...
Tehici folosite:netting,brick-stitch,peyote,free-form
Materiale:
-margele Toho 11/0 transparent aquamarine,inside-colour light amethyst,opaque sunshine,silver lined emerald green,opaque jet,transparent cristal,opaque pine green,silver lined peridot,opaque navajo white,ceylon peach cobler;
-fire polish Cehia de 4 mm roz inchis;
-jad rosu si jad galben sfere de 6 mm;sfere de 4 mm de agate albastre (la cercei);
-perle de cultura albe;
-Miyuki magatama verzi de 3 mm;
-flori galbene de portelan si cristale sw bicon light topaz;
-accesorii tehnice placate cu argint;
Cerceii sunt de tip tija cu platou-sita.

Lungime colier;52 cm
Latime maxima colier:6 cm;
Lungime totala cercei:5 cm
Produs unicat.

5 comentarii:

  1. This is truly beautiful! What a wonderfulblog.edremit10

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!
    Ma numesc Monica si sunt din Piatra Neamt.
    Felicitari pentru bijuterii! Sunt deosebite!
    V-am descoperit in cautarile mele online pentru margele Miyuki Delica (cele de 11 in acest moment).Sunt o fana a tehnicii Peyote. De un an am inceput sa margelesc dar cu pauze mari si fara consecventa.Pentru inceput am cochetat cu bratarile. In tot acest timp am adunat ceva materie prima dar niciodata cea de care as avea nevoie.
    V-ati lovit de aceeasi problema cu achizitionarea materiei prime din Romania? Daca se poate sa imi spuneti si mie cum ati rezolvat problema materiei prime, mai ales pentru Miyuki si Toho.
    Inca odata ma bucur ca v-am descoperit blogul si pe langa talentul de a face bijuterii aveti si un talent deosebit pentru scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara.Ma bucur sa va cunosc,chiar si virtual.Eu sunt Silvia Teodora si sunt din Vatra Dornei,aproape vecine:) Multumesc mult de tot pentru vorbele frumoase la adresa muncii mele.Recunosc ca problema materiei prime e una spinoasa pentru aproape oricine lucreaza cu Miyuki si Delica.Problema nu deriva din calitate ci din pret.Tocmai de aceea,din cauza pretului mare la aceste materiale,si pretul bijuteriei e mai mare.Am vrut sa-mi cumpar din strainatate,dar m-am lovit de comanda minima ,500 de euro,chiar nu-mi permit o asa suma investita dintr-odata!De aceea am cumparat mai mereu de la doua magazine.Sunt multumita de relatia cu ele,iar preturile sunt ca pentru Romania.Eu cumpar,de obicei,de la tensha http://www.breslo.ro/Shop/tensha sau de la sophies shine http://www.sophies-shine.ro/webshop/.
      Site-ul strain pe care sunt margele la preturi bunisoare e Koralex http://www.seedbeads.eu ,doar ca au comanda minima de 500 euro.Sper sa va ajute cu ceva ce v-am spus.
      O seara buna.

      Ștergere
    2. Buna ziua Silvia.
      Ma bucur foarte tare ca suntem vecine si chiar daca ne cunoastem doar "virtual" pentru mine inseamna foarte mult.
      Multumesc pentru raspuns.Si eu folosesc aceleasi site-uri indicate de tine dar nu au o gama foarte mare de culori, chiar foarte putine. Si in ultima vreme cred ca nici nu isi mai fac provizii. Da am incercat si pe site-uri din strainatate si iti dau intru totul dreptate, tare scumpe.
      Cand o sa am cateva lucrari de care sa fiu cu adevarat multumita am sa ti le arat, asa ca sa am o parere de la un specialist.
      In continuare am sa urmaresc creatiile tale si am sa fiu prezenta constanta pe blogul tau.
      O mica intrebare. De cand ai inceput sa confectionezi bijuterii si ai invatat de la cineva?
      Cu mult drag,
      Monica

      Ștergere
    3. Buna seara,Monica.
      E adevarat ca cele doua magazine nu au o gama f larga de culori la Toho si Delica.Desi la Sophies sunt mai multe,unele culori sunt de-a dreptul ciudate,nu as putea lucra cu ele.
      Abia astept sa-mi arati ce lucrezi si,desi mi-a crescut inima ca ma consideri specialista,te asigur ca nu sunt.Chiar deloc!Mai am de invatat o multime de lucruri.
      De invatat,am invatat singura.Cu poticneli,cu stricat si luat de la capat de zeci de ori,cu materiale stricate (mai ales guta si ata:))
      Dupa cum stii,in zona noastra inca nu e bine vazut handmade-ul,nu ai nici de la cine invata,nici cui vinde.Am inceput sa lucrez la jumatatea anului 2010,dar,exact ca si tine,nu o fac continuu.
      In rest,nu-mi place sa merg pe carari batute si sa fiu o simpla tehniciana care urmeaza strict o schita,ci-mi place sa fac lucruri care sa ma reprezinte ,dupa ideile mele.Cam asta sunt:)
      O seara buna !
      Cu drag
      Silvia

      Ștergere