Hello

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 noiembrie 2011

Cercei "Blue roses" Vanduti


Trandafirul albastru este simbolul armoniei,asa cum cel rosu e al pasiunii, cel alb al inocentei, cel galben al geloziei...
In mitologia chinezeasca trandafirul albastru reprezinta speranta in cazul unei iubiri imposibile. Iar in mitologia bulgara, cui descoperea un trandafir albastru i se indeplinea orice dorinta.
Frumos,nu-i asa?
Dar,natura nu a creat asemenea frumuseti,de aceea omul a inlocuit natura si nu s-a lasat pana nu a creat si un trandafir albastru.
In 1840, Societatile de Horticultura din Marea Britanie si Belgia ofereau un premiu de 500.000 de franci celui care care va produce pentru prima data trandafiri cu adevarat albastri, cautare denumita metaforic si Sfantul Graal al horticulturii. Provocarea a fost rezolvata in anul 2004 de catre compania japoneza Santory si compania australiana Florigene, dupa 14 ani de eforturi.
Iubind atat de mult trandafirii,nu se putea sa nu realizez si ceva cu trandafiri albastri,acel "ceva" fiind o pereche de cercei cu trandafiri albastri din fimo pe baza argintie rotunda filigranata,cu sfere de 8 mm de howlit turcoaz,sfere de 6 mm de turcoaz reconstituit si margele cloissone de 6 mm.Tortitele sunt cu arc,placate cu argint.
Lungimea cerceilor este de 6 cm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu