Hello

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 martie 2011

Set colier si cercei New Alcatraz

Inchisoarea Alcatraz este una dintre cele mai populare atractii turistice existente si izvor de inspiratie pentru numeroase carti si filme.
Faima se datoreaza atat datorita detinutilor (nume sonore din lumea interlopa) cat si securitatii sale, motiv pentru care a si fost poreclita "The Rock".
Intre anii '30 si pana in anii '60, Alcatraz a fost cea mai sigura inchisoare a Americii si "popasul final" pentru cei mai periculosi infractori ai SUA. Astazi este un loc al contradictiilor, care, desi are un trecut sumbru, reprezinta totusi o
atractie de necontestat pentru miile de turisti care o viziteaza anual.

Alcatraz a luat fiinta ca inchisoare atunci cand guvernul federal a dorit sa demonstreze opiniei publice ca este extrem de categoric si puternic in fata crimei.
Oficial, nimeni nu a reusit sa evadeze din "The Rock", desi in dreptul numelor a cinci detinuti este mentionat: "disparut, probabil inecat".
S-a creat un adevarat mit in legatura cu imposibilitatea evadarii din acest loc,dar,statisticile oficiale arata ca au existat detinuti care au decis sa nu astepte sa fie transferati. In 29 de ani (1934-1963), cat a functionat inchisoarea,
38 de oameni (inclusiv doi care au incercat sa scape de doua ori) au fost implicati in 14 tentative separate de evadare. 23 de
evadati au fost prinsi, sase au fost impuscati si ucisi in timpul evadarii si doi s-au inecat.
Ca au existat evadari reusite sau nu,acest loc exercita o adevarata fascinatie si ramane unul dintre cele mai vizitate locuri.


Mi se intampla adesea ca,auzind o melodie,vazand un film sau citind o carte,sa vizualizez mental o bijuterie si,de cele mai multe ori,pun in practica acea idee.
Asa s-a intamplat si cu acest colier,care s-a nascut in urma vizionarii unui documentar despre celebra inchisoare.Am "vazut" apele reci,asa ca am ales culoarea bleu,am ales o piatra bleu pe care am incatusat-o cu sarma gun metal crosetata in jurul ei- o fortareata rece,grea si dura-,perlele cele f mari sunt si ele imbracate in sarma gun metal,-simbolizand sufletele captive in Alcatraz si lipsite de posibilitatea de a se elibera-...O frumusete rece,dar,eleganta si distinsa!
Colierul este de tip princess, realizat din sfere de howlit turcoaz de 12 mm,howlit turcoaz dreptunghiular de 14/8 mm,perle de sticla bleu de 12 mm "imbracate" in sarma gun-metal si un pandant XXL,de 60x40 mm,bleu degrade,"imbracat" si el in sarma gun metal.Accesorii metalice (zale,ace cu bucla si cu cap,inchizatoare carabina,tortite cercei tija cu bila))bronz antichizat iar sarma folosita pt a croseta lantul care tine captive perlele si piatra este gun metal.Pe pandantiv mai este si o inima din cristale multifatetate de 6 mm bleu prinsa pe un cerc crosetat din aceeasi sarma gun metal,inima care,in viziunea mea,reprezinta frumusetea acelui loc,cea care atrage ca un magnet.


Cercei din sfere si dreptunghiuri de howlit turcoaz.



Un set elegant,care poate fi purtat oricand,atat la tinute pretentioase cat si la tinute de zi.Lungimea desfasurata a colierului este de 48 de cm.
Lungime totala cercei:68 mm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu