Hello

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 iunie 2011

Set colier si cercei "Hera" Vandut



Mitologia grecilor e extrem de bogata in zei,semizei,eroi etc,cu ajutorul carora acest popor si-a explicat tot ce vedea,ce-i placea sau nu intelegea!
Astfel,au aparut si cei 12 zei din Olimp! Dintre acestia, muza mea in crearea acestei bijuterii a fost Hera, prea-puternica sotie a lui Zeus, ocrotitoarea
casatoriei, a familiei si a copilasilor nou-nascuti! Se spune ca Hera avea un sceptru cu un cuc micut in varf,pe de o parte ca simbol al sperantei,al primaverii si a exploziei ei de flori dar si ca simbol al unei legende care spune ca Zeus a pacalit-o pe Hera transformandu-se intr-un cuc mic si zgribulit,pe care zeita l-a varat in san...Ajuns acolo,Zeus s-a transformat in zeu,iar Hera a acceptat sa-i fie sotie!Ca dar de nunta,a primit de la sotul ei izvorul Canatos,ce se gasea in Nauplia si unde se scalda zeita o singura data pe an, sporind in frumusete!
Dar,Zeus nu se putea abtine sa nu-si ia si alte sotii,iar Hera,nebuna de gelozie,se razbuna pe ele in fel si chip!




Asa s-a intamplat si cu Io,fiica fluviului Inahos,ce uda Argolida....Zeus a urmarit-o pe Io, dar si el a fost urmarit de Hera...Ca sa nu fie prins,de unde se vede ca pana si zeii se tem de sotiile lor:)), Zeus a transformat-o pe fata in junica, dar Hera nu s-a lasat pacalita si l-a pus pe monstrul Argos s-o chinuie pe biata copila!
In cele din urma,Zeus il omoara pe monstrul cu sute de ochi si o salveaza pe Io...cea care se va marita cu un rege si va deveni regina Isis....
Hera a strans ochii lui Argus si, vazand un paun,i-a prins de coada lui cea rotata!Legendele spun ca,din acel m oment, Hera n-a avut pasare mai draga decat superbul paun !
Pornind de la toate acestea, am creat un colier pe care il vad la gatul Herei,un colier suficient de somptuos incat sa fie purtat de o zeita,dar si de o eleganta simpla, numai buna pt muritoarele de rand!!
Nu stiu daca razbate din simpla fotografie enorma placere cu care l-am realizat,dar, mi-a fost atat de drag sa lucrez la el de n-am cuvinte...La lumina soarelui straluceste extraordinar,in toate culorile curcubeului,la lumina artificiala stralucirea e putin mai discreta.
Tehnica folosita: russian spiral
Materiale: seed bugle curcubeu, in exact culorile penelor de paun si care isi schimba culorile in functie de lumina, seed auriu de 2 mm si o pana de paun autentica pe post de pandantiv!
Acesta e al doilea colier realizat astfel,a mai fost unul,putin diferit,pe care l-am daruit cuiva drag si caruia i-a placut f mult!
Lungimea colierului este de 52 de cm;
Pana de paun are ,cu tot cu clopotel,10,5 cm;
Cerceii setului vor fi cadoul meu pt persoana care va achizitiona colierul!

Pret:70 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu